Žižkov, 130 00 Praha 3, Česko

bite clothing • jak jsem docela náhodou fotila pro brand • photoshoot

Byl srpen (2020) a já trávila čas na filmovce v Uherským Hradišti. Jeden den se před skautským stanem konalo povídání s Láďou Ziburou na téma "Hledáme Dream Job". A protože mě baví jeho vyprávění, musela jsem na něj - znova - zajít. A tak jsme s kamarádkou i jejím přítelem šli. Láďa ale nebyl jediným hostem, což jsme nevěděli. Společně s ním si před nás sedl taky Standa. Mladej kluk, kterýmu bylo sotva osmnáct a kterýho nikdo z nás do tý doby neznal. Standa si v patnácti založil vlastní brand - kolekci černobílýho oblečení a hned na začátku zmínil, že chystá novej web/novej koncept a na ten by potřeboval grafika. Tak pokud v publiku někdo takovej je, ať se na něj obrátí. V ten moment jsem periferně pochytila dvě hlavy, naklánějící se vpřed a dva páry očí, směřující ke mně. Pomalu jsem se otočila a uviděla kamarádku s přítelem, kteří mě úsměvy od ucha k uchu pobízeli, ať to jako zkusim. Hlavou mi prolítlo, že se asi zbláznili, protože i když maluju a tvořim od dětství, tablet s tužkou mám poměrně čerstvě a neřekla bych, že jsem dospěla do stádia, kdy jsem schopná tvořit na něm pro ostatní. Každopádně jsem se už docela dlouhou dobu držela hesla "za zkoušku nic nedáš" a musim říct, že jsem se díky němu stala odvážnější. Bohužel ne na tolik, abych za Standou došla přímo na místě, ale zaujal mě a připadalo mi fakt obdivuhodný, s jakým zápalem dělá, co dělá a co ho baví. A taky to, že se toho nebojí. Že se nebojí vůbec něco dělat. Ale měla jsem trochu obavy, abych souznila s jeho stylem a hlavně s jeho brandem. Jenže, když jsem potom na isntagramu dohledala, co představuje BITE clothing, zůstala jsem čumět s hubou dokořán a rozhodla jsem se ho oslovit. Jeho oblečení je přesně ten styl, kterej miluju. Sama chodím převážně v čenobílým oblečení, protože je to pro mě určitá jistota toho, že mi jednotlivý kousky budou víceméně ladit. A taky - přiznejme si - nemám tak velkej šatník, natož budget v peněžence, takže točim dokola to stejný až do úplnýho roztrhání. A jo. Možná jsem tak trochu konzerva, ale mně to vůbec neva. No a Standa mi odepsal. Že mu můžu poslat portfolio. Jasně. Pošlu portfolio. Který nemám :) Během několika dní jsem splácala hodně rychlou ukázku toho, co jsem do tý doby načárala a co se dalo publikovat > odeslala. Standa mi napsal poměrně překvapivou zprávu. Prej se mu to líbí - hodně. Nebudu lhát - trochu jsem si zajásala. Dala jsem jeho stránce follow a tak nějak náhodně se tím pádem dostala ke stories, kam přistála nabídka na nafocení oblečení. A tak jsem Standovi napsala znova. A mně přišla další překvapivá zpráva > Právě jsem se tě chtěl na to zeptat. A tak bylo domluvený, že budu modelkovat na focení pro BITE clothing brand - nově pro BITE GANG ♡.

Fotili jsme na Žižkově v Praze - venku, a pak i v aťasu, takže prostředí na jedničku. Seznámila jsem se tam se skvělou bandou lidí - a s úžasnýma holkama, který byly naladěný na podobný vlny jako já, takže bylo o zábavu postaráno, i když nám všem - třem - bylo na konci už docela dost špatně a z únavy jsme chtěly domu (tohle jsou přesně ty útržky reality, který ti nikdo jen tak neprokecne). Ale zvládly jsme to a výsledek snad stojí za to - i když jsme všechny" modelíny amatérky" a měly jsme jen stát, tvářit se neutrálně a doufat, že to během těch pár vteřin focení, než se protočíme, dopadne. 

Na závěr chci poděkovat celýmu týmu a všem lidem, co se na tomhle projektu podílí, protože jsou to mladý, talentovaný a šikovný lidi. Velký díky posílám hlavně Standovi, kterej nese obrovskej podíl na tom, jak značka funguje a co všechno za ní stojí. A ty se nezapomeň podívat na stránky brandu nebo na jejich sociální sítě (facebook/instagram), kde se dozvíš celou hlavní myšlenku, kterou stojí za to sdílet! 

📷 Fotil (převážně): Petr Vaněk

něco taky: Photo by Thea a Martin Futtera


Co říkáš na fotky?
Zaujal tě něčím BITE BRAND?

Komentáře

  1. Fotky jsou super. :) A brand mi přijde jako naprosto geniální nápad. Ne, že by to byl tedy zrovna můj styl, ale ta myšlenka má velkou sílu. :) A jsou to moc pěkné kousky.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný kousky i fotky! Jsi strašně fotogenická, moc ti to sluší:)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Form for Contact Page (Do not remove)