Česko

inspiruj(u) se na instagramu • #1


Ať si kdo chce říká, co chce. Instagram je jednou z nejoblíbenějších platforem a můžeš ho využít přesně tak, jak uznáš za vhodný. Buď ho necháš žít si vlastním životem - a necháš se jím ovládat, nebo se s ním naučíš zacházet - tak, aby ti sloužil, pomáhal a stal se například nástrojem k dosažení tvých cílů. A i když se s instagramery (influencery a s bůh ví kým ještě) roztrhl pytel, neházela bych je všechny do jednoho. Někteří instagram používají vhodně a jiní zase ne. Tak to je a tak to chodí - na instáči i mimo něj. To víme všichni. 

Mým dnešním tématem článku je inspirace právě na instagramu. Já osobně se na něm pohybuju poměrně dlouho a docela často. Někdy na něm trávím hodiny a jindy sotva pár minut. Tak či tak je pro mě důležitý využít čas s ním na maximum. Nerada zírám na nehodnotný příspěvky, který mi nic nepředají. Jasně - občas se stane, že to tak dopadá - ale většinou ne. Vybrala jsem si totiž, že nebudu skákat tak, jak instagram píská. Ráda totiž žiju život a ten život na instagramu je - chtě / nechtě - zkreslenej. Přizpůsobenej - ve většině případů - tomu, co mě zrovna zajímá. Proč? Protože algoritmus. 

Instagram - stejně jako další mnou používaný platformy - se snažím využívat ve svůj prospěch. Sdílím na něm sebe, ale i svou tvorbu. Představuju se na něm a používám ho místo vizitky. Ty papírový už totiž - bohužel - vycházejí z módy. Proto na něm trávím čas a proto je pro mě důležitý ho mít. A ano. Taky proto, že mě jednoduše baví. Někdy. 
Je skvělým pomocníkem, ale zlým pánem a mám takový nutkání vykřičet do světa, že je důležitý, aby se o něm učilo ve školách. Aby děti pochopily, jaký nebezpečí na něm číhá, ale taky aby ho dokázaly u–chytit za správnej konec. Aby byl inspirací a vizitkou i pro ně. A přesně proto dnešní článek vzniká. Proto, abych ti představila to, co na něm inspiruje mě. Kdo - co - proč - jak.

Do dnešního článku jsem vybrala směsici mých TOP 10 účtů, který sleduju pravidelně a nejvíc. Do budoucna plánuju pokračování, protože jsem aktuálně na 505 sledování a to by byl sakra dlouhej článek! Ale neboj. V nejbližších dnech plánuju instagramovou čistku, protože sleduju i účty, který mě už nebaví nebo ty, co přestaly být aktivní. Pokaždý, když překročim hranici 500, tak si takovouhle čistku dělám. Občas si odstraním jen 50, ale někdy třeba i 200 (a víc) účtů a je to pokaždý doopravdy uspokojující pocit! Doporučuju to všem.


Tohle je můj vlastně úplně nejoblíbenější profil ze všech a to hlavně díky Domče, která mě baví jako osobnost. Je to sympaťačka tělem i duší a tvoří za mě naprosto úžasnej a hodnotnej (!) obsah, kterej baví. Navíc ty její krásný fotky - ty hřejou. Doporučuju sledovat nejen její osobní účet, ale taky ten, kam dává fotky z focení, protože je nesmírně talentovaná a pro mě velikou inspirací!


Kdybych si měla vybrat jednu dušičku, kterou bych si do života mohla přivolat, pak by to byla právě Anie. Měla jsem tu možnost ji jednou jedinkrát potkat, když s pupíkem, ve kterým si hověl Atrey objížděla města a podepisovala knížky. Já ty svoje měla sice dávno koupený i podepsaný, ale možnost vidět Anie jsem si nemohla nechat ujít. To je tak od přírody krásnej človíček - navenek i uvnitř. Její tvorba je pro mě obrovsky inspirativní a cítím, kolik toho máme společnýho. Od Anie bych si přečetla i nákupní seznam, prohlídla každou fotku a vystavila úplně každičkou její kresbičku - i kdyby tu sebemenší ilustraci. Jde z ní nesmírně pozitivní energie a to, co zvládla rukama vytvořit je pro mě opravdová slast. 


Pokud někoho sleduju nejdýl, tak určitě holky z A Cup of Style a to hlavně kvůli jejich blogu. Líbí se mi, jaký jsou to osobnosti - obě dvě a jako jedny z mála se za ty roky nezměnily - v tom nejlepším slova smyslu! Miluju jejich příběh(y), miluju jejich tvorbu, jejich život(y) a to, jak pozitivně mě ovlivňujou.


Eliška. Holka, která snad nezná limity. Je pro mě velikou inspirací v tom, že co chceš, to dokážeš - a když ne, tak se ale vůbec nic nestane! Skrz nádherný (!) fotky a videa ukazuje ještě nádhernější místa po celým světě, který si poctivě ukládám a věřím, že se na ně taky jednou podívám. Zároveň má smysl pro módu, a ty její outfity já absolutně zbožňuju! Aby toho nebylo málo - vytvořila aplikaci, která ti pomůže při výletech a cestování po česku - je moc povedená. Eliška mě reálně fascinuje a občas nechápu, co dokáže za ne-vídaný věci, takže před ní smekám!


Musim říct, že jestli někdo tvoří hezký příspěvky, feedy a instagramy obecně, tak jsou to holky z německy mluvících zemí. Alina mě baví tím, co předává svým sledujícím. Podle toho, co vidím mám pocit, že bere svoje sítě zodpovědně a dává ven skutečně kvalitní obsah. Její feed je potěchou pro mou duši a její příspěvky - i videa! - velkou inspirací. Od téhle slečny jsem si toho v posledních měsících vzala opravdu hodně.


Cestovatelská rodinka, která mě neskutečně baví, i když zrovna necestuje. Nejraději a nejvíc sleduju Kamču. Jednou jsem byla na její přednášce a tam mi dokázala, že je taková - svá - upřímná, vtipná, krásná, milá a sympatická - i v reálu, což je pro mě to nejcennější a o to víc si jí teď vážim. Celkově si myslím, že tuhle rodinku stojí za to sledovat! Mají krásný fotky, všechno si dělají sami a obdivuju je za to, kam se posunuli. Za to, že jsou pořád dobrýma lidma, který se nemění s narůstajícím počtem sledujících. 


I když miluju krásný fotky - a krásný fotky plný lásky - nesleduju běžně takovýhle profily, protože krom krásných fotek nemají žádnou přidanou hodnotu. To ale není případ tohohle páru - holky původem z Německa a kluka z Austrálie - kteří spolu tvoří obsah na sociální sítě a učí s ním pracovat i ostatní. Vytvořili "clublifedesign", kde dělají kurzy a mimo jiný sdílejí i tipy&triky kolem úprav(y) fotek a videí. Jejich placenej obsah z finančních důvodů neodebírám, ale i tak mě každodenně zásobujou inspirací. Baví mě jejich přístup k sítím a to, jak - a co - na nich tvoří. A co je nejvíc? Že jsou to oba fakticky sympatický lidi! To, jak se prezentujou a to, co sdílí mě vede k myšlence, že to musí být skutečně srdečný lidi, který si jdou za svými sny a i když se jim občas něco nepovede, nevzdávají se. Jsou na to dva a svou lásku šíří dál. 


Tatiana je slovenka, která je mi neskutečně sympatická. Je to veselá dušička se smyslem pro humor, která sdílí obsah týkající se především lifestylu, fitness a zdravějšího životního stylu. Se svou rodinkou i cestuje a myslím si, že je to vážně talentovaná žena s velkým Ž! Její profil je plnej radosti, štěstí a lásky. Jo a taky pěkných barev! Její feed si prostě zamiluješ.


Natálka. Sympatická mladá slečna, kterou sleduju už spoustu let. Je to jedna z těch dušiček, kterou bych chtěla znát osobně. Je nesmírně talentovaná, šikovná, inspirativní, krásná (!), veselá a hotová dobrodružka! Baví mě jak její stories, nebo videa, tak i její posty. Sdílí všechno od modelingu, přes cestování, až po ne–obyčejný střípky z každodenního života. Baví mě její životní styl, její hnací motor i pozitivní energie, kterou šíří skrz svoje sítě. Vždycky z jejího profilu odcházím nabitá energií a to je opravdu dar, (nejen) kvůli kterýmu si mě získala.


Pokud se chceš pobavit a zároveň inspirovat v tom, jak je vlastně hezký a super umět si udělat srandu sama ze sebe, pak je tenhle profil přesně pro tebe. Rianne je sympaťačka, která ukazuje přesně to, co se na instagramu běžně neukazuje. To, že má sem tam nějakej ten špíček nebo to, že i hezká holka jako ona má tři brady. Dává i mně osobně nějakou tu odvahu a kuráž dělat si ze sebe srandu a nebýt tak moc zaprdnutá. A pokud tě její instagram zabaví, doporučuju i její TikTok!

A jsme u konce! Snad jsem ti představila někoho, koho třeba ještě neznáš, ale do příště si pro tebe připravím méně známé profily, abych dokázala, že na počtu sledujících ani trochu nezáleží! Pokud děláš svoji tvorbu srdcem a se správným záměrem, pak se dostane přesně k těm lidem, ke kterým má. A že to za to stojí!

pokud se ti článek líbil, budu ráda za zpětnou vazbu, ať vím, jak na tom jsi s instagramem ty a jestli tě tenhle typ článku vůbec baví. Pokud ano, můžeš se těšit na příště! A pokud máš i ty nějaký oblíbený profily, tak víš, kam mi je napsat :) 

děkuju <3
 



Komentáře

  1. Super tipy na ty zahraniční profily!

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek, větišnu holek sleduji taky, mezi moje oblíbený patří ještě Markét Frank, Luci Greenwich a Káťa Kladivová:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji <3
      Markétku sleduju taky a další dvě slečny jsem sledovala dřív :)

      Vymazat

Okomentovat

Form for Contact Page (Do not remove)